Babamasszázs

Hirdetések

figyelem, visszaélés

Babamasszázs, kismama masszázs Budapest A babamasszázst a gyermek születésétől el lehet kezdeni, megfelelő képzettséggel. Javítja a vérkeringést, a káros anyagok kiválasztását, erősíti az emésztőrendszert, az izomzatot és az ízületeket. A fejmasszázs segíti a csecsemő agyának, látásának fejlesz ...

Bár már gyerekkorom óta gyermekorvosnak készültem, egy ideig egészen más irányt vett az életem. Mikor gyermekeim megszülettek, foglalkoztatni kezdett a napi problémák kezelése, például a fogfájás, hasfájás, alvásproblémák megoldása a babáknál. Hamarosan r ...

Az indiai kultúrában megszokott dolog, hogy a babákat születésüktől kezdve körülbelül 3 éves korukig masszírozzák. S ez nem csupán egy nemzetre jellemző szokás, amit tükröz az, hogy 1986-ban megalakult a Nemzetközi Csecsemőmasszázs Szövetség, amihez hazánk 1998-ban csatlakozott.

A babák esetében is, mint a felnőtteknél elmondható, hogy a masszázs relaxációval tölti el őket, az érintés jótékony hatása pedig babakorban kifejezetten fontos. Általános hatása a masszírozásnak az immunerősítés, segítheti a különféle babafájdalmak, mint a gyakori hasfájás csökkentését és nem utolsó sorban, ha a szülő is eltanulja a rengeteg budapesti vagy vidéki babamasszázs tanfolyam egyikén a fogásokat, akkor még szorosabbá válhat a kicsivel a kapcsolata.
A rendszeresen masszírozással oly mértékben serkenthető és fejleszthető a kicsik teste, hogy az emésztés, keringés és légzés jobban fog náluk funkcionálni. Segíthetjük ezzel az izomzat fejlődését és a mozgáskoordinációt is. A babamasszázs segíteni tudja a babák számára a napi ritmus kialakítását, és fokozhatja az étvágyat.

Érdemes tehát a baba születése előtt elsajátítani a babamasszázs fogásait, hogy a kezdetektől segítsük ezzel a fejlődést és fokozzuk a baba biztonságérzetének és lelki stabilitásának kialakulását.

Böngésszen az oldalunkon található budapesti és vidéki masszázs oktatások és masszőrök között, hogy ezzel is gondoskodjon babája nyugalmáról!

Legfrissebb