Babahordozó

Hirdetések

figyelem, visszaélés

A svájci Lana Tanfolyamhálózat tagjaként működik iskolánk Budapesten, melynek legfőbb célja a biztonságos, ortopédiailag helyes és kényelmes babahordozás lehetőségének átadása a budapesti babahordozó tanfolyamon. Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot nemzetk ...

A babahordozó mellett sok érv szól, mivel a babának és a mamának is egy közeli viszonyt eredményez. Az már bebizonyított tény, hogy a babahordozóban szállított baba lelki egyensúlya és érzelmi fejlődése magasabb azon társainál, akiket nem  hordoztak. A hordozással támogatni lehet a babák helyes anatómiai fejlődését is, és persze egy állandó kapcsolatot tesz lehetővé, testközelben.

A hordozásnak is megvannak a maga szabályai, hogy mikor érdemes elöl, hátul vagy csípőn vinni a babát. Elöl azokat a babákat célszerű hordozni, akik 5-7 kilogrammosak, mivel ennél nagyobb súly esetén már a mama derékizmai nem bírják és nem is tesz neki jót. A csípőn viszont nagyobb súlyt is tudnak vinni, ám amikor a baba már intenzíven érdeklődik a világ iránt, szemlélődik, ajánlott háton hordozni, ami kényelmesebb a mama izmainak is, és a baba is szabadabban tud megfigyelni dolgokat.

Ha jó babahordozót szeretnénk vásárolni, akkor érdemes átgondolni, hogy a babát hol fogja, milyen tartást ad. A legjobb, ha ülteti a babát és a térdhajlatnál alátámaszt.

A mamára illeszthető babahordozók közül több változat is létezik:

  • csatos hordozó: talán a legpraktikusabb. Rugalmas, de erős derékpánt és párnázott vállpánt osztja szét a súlyt, így nehezebb babák szállítását is megoldhatjuk vele elöl, háton vagy akár csípőn is.
  • rugalmas hordozókendő: az újszülötteknek és kisbabáknak ajánlott. Puha, viszont biztonságos tartást biztosít a babának, emlékeztetheti a mama hasában töltött időkre.
  • mei-tai: ez egy keleten tradicionálisan használt hordozóeszköz, ami a csatos hordozó és a hordozókendő egyvelege. Egyaránt hordható elöl és hátul is.
  • karikás hordozó: praktikus rövidebb séták alkalmával, utazásnál, mivel gyorsan és egyszerűen lehet használni. Csatok és pántok nélkül lehet egyetlen mozdulattal szorosabbra vagy lazábbra állítani, akár menet közben is.

Ezen testközeli hordozókon kívül természetesen a kézben vihető hordozók is jó szolgálatot tehetnek, de mivel ott a karra nehezedik a súly és a baba is közelebb van a talajhoz, mint a szülő arcához, ezért az rövidebb idejű szállításokra talán ideálisabb. Ne feledjük, hogy az autóban is speciális ülésre van szüksége a babának!

A babahordozó kategóriánkban olyan budapesti és vidéki cégeket talál, akik a babák szállítására, utaztatására kínálnak különféle darabokat. Informatív weblapjukon pedig szemléltetik és bemutatják a termékeket.


Legfrissebb